BBC- GETTY IMAGES

Seismul, de 6,8 grade pe Richter s-a produs la 71 km sud-vest de Marrakech, în Munţii Atlas provocând peste 2.000 de morți.

Vineri seară, la ora locală 23:11, Marocul a fost zguduit de cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în regiune.

„Noi eram într-un restaurant, a început să tremure tot şi a intrat panica în toată lumea, practic, şi toată lumea a fugit din locul respectiv. Când au plecat din restaurant lumea a căzut, au călcat oameni peste oameni”, povesteşte un turist român din Maroc pentru Observator.

„Azi noapte am simţit seismul, ne-a trezit şi bineînţeles am fost panicaţi, dar abia de dimineaţă am aflat de dezastrul care a fost în jurul epicentrului. În cartierele populare s-a ieşit masiv (n.r. pe stradă) pentru că sunt şi locuinţe mai vechi şi o aglomeraţie de populaţie mai mare în acele zone”, spune Mariana Milu, româncă stabilită în Maroc.

„Până în acest moment, Ambasada României la Rabat nu a primit cereri de asistență consulară, având doar o solicitare de informații cu privire la situația unui grup de cetățeni români. Că urmare a acestei solicitări, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri pentru verificarea situației și au comunicat familiei că persoanele în cauză sunt în siguranță.” confirmă MAE, Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul de Interne spune că peste 1.400 de oameni au răni grave, iar cele mai mari victime sunt în provinciile la sud de Marrakech.

Montasir Itri, care locuiește în satul de munte Asni, aproape de epicentru, a declarat pentru Reuters: „Vecinii noștri sunt sub dărâmături și oamenii lucrează din greu pentru a-i salva folosind mijloacele disponibile în sat”.

Houda Outassaf se plimbase în jurul Pieței Jemaa el-Fna din Marrakech când a simțit că pământul începea să tremure.

„Am cel puțin 10 membri ai familiei mele care au murit… Cu greu îmi vine să cred, pentru că am fost cu ei în urmă cu nu mai mult de două zile”, a declarat el agenției de presă AFP.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *