În perioada 29 decembrie 2023–2 ianuarie 2024, polițiștii din județul Prahova au desfășurat o intensă activitate pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică în timpul sărbătorilor de Revelion. Cu o prezență vizibilă la evenimente și în proximitatea acestora, forțele de ordine au răspuns prompt la peste 690 de sesizări primite prin intermediul Sistemului Național Unic al Apelurilor de Urgență 112.

Rezultatele acțiunilor polițiștilor prahoveni includ aplicarea a 68 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991, în valoare totală de peste 77.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și a ordinii publice. În cadrul acțiunilor, au fost legitimare peste 650 de persoane, iar 165 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate.

În domeniul circulației rutiere, au fost controlate peste 480 de autovehicule, efectuate aproximativ 220 de teste cu aparatul etilotest și drugtest, și reținute 10 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare. Au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier, iar controalele au dus la reținerea a 172.000 de lei în sancțiuni.

Polițiștii au intervenit și în cazul utilizării articolelor pirotehnice, efectuând controale la societățile abilitate să le comercializeze. În urma constatării unor nereguli, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, iar cantități de articole pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *