Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației, în cadrul Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, un număr de peste 3.600 de candidați înregistrați pentru proba la alegere nu au participat la aceasta în data de 18 august.

De asemenea, conform acelorași informații oficiale, un total de 20 de absolvenți de liceu au fost eliminați din examen din cauza faptului că au fost surprinși în timpul procesului de copiere sau au încercat să copieze.

Ministerul Educației menționează că la această probă au participat în total 18.554 de candidați, reprezentând 83,43% din cei 22.239 de candidați înregistrați inițial pentru această probă, în funcție de specializare și profil.

În data de 21 august, care coincide cu ziua de luni, este programată desfășurarea probei la Limba și literatura maternă pentru candidații care fac parte din minoritățile naționale. Rezultatele inițiale vor fi anunțate pe data de 25 august, până la ora 12:00. În aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, se pot depune contestații, fie prin trimiterea lor pe e-mail la centrul de examen, fie în format fizic la liceele unde s-au desfășurat examenele.

Această sesiune de examene marchează o premieră, deoarece toate lucrările vor fi evaluate digital, conform declarațiilor ministrului Educației, Ligia Deca, și ale secretarilor de stat Florian Lixandru și Sorin Ion. Probele scrise din această sesiune se vor desfășura în 137 de centre de examen distribuite pe întreg teritoriul țării.

Deși Ministerul Educației a anunțat această măsură în urmă cu o lună și a testat-o în ultimii doi ani în două județe, digitalizarea lucrărilor a fost o provocare pentru mulți dintre profesorii asistenți care au participat la Bacalaureat 2023, sesiunea a II-a.

Aceasta implică scanarea fizică a lucrărilor și transferul acestora în format PDF a relatat că mulți dintre profesori au fost nevoiți să se confrunte cu această tehnologie pentru prima dată în timpul primei probe a examenului, cea la limba română, și au fost instruiți în dimineața zilei examenului cu ajutorul unor documente distribuite pe grupuri de WhatsApp.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *