logo
RNTV Live

Bicarbonatul de sodiu te face să te simți și să arăți mai tânără cu 10 ani. Iată cum se folosește

bicarbonat-de-sodiu-lingurita
Constantin Corina

Bicarbonatul de sodiu poate trata multe probleme de sănătate din interior și din exterior, ceea ce înseamnă că poate fi folosit atât local cât și intern

Cu toate acestea, dacă dorești să încerci bicarbonatul de sodiu în rutina ta de îngrijire personală, este recomandat să fii precaută și să faci un test de patch înainte de a aplica pe întreaga zonă a pielii. De asemenea, este întotdeauna bine să consulți un dermatolog sau un specialist în îngrijirea pielii înainte de a încerca orice nouă metodă.

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru versatilitatea sa și este adesea folosit în diverse contexte, atât în bucătărie, cât și în îngrijirea personală. Iată câteva dintre utilizările sale comune:

1. Bucătărie:

  • Cocă pentru copt: Este utilizat în prepararea aluaturilor pentru a le face să crească.
  • Agent de curățare: Poate fi folosit pentru a curăța vasele, plita și alte suprafețe în bucătărie.
  • Neutralizator de mirosuri: Absorbă mirosurile neplăcute din frigider sau alte zone ale bucătăriei.

2. Îngrijire personală:

  • Exfoliant facial: Amestecat cu apă, poate fi folosit ca exfoliant delicat pentru ten.
  • Pastă de dinți: Unele persoane îl utilizează ca alternativă la pasta de dinți.
  • Deodorant natural: Datorită proprietăților sale antibacteriene, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a neutraliza mirosurile neplăcute.

3. Probleme digestive:

  • Antacid natural: Consumat cu apă, bicarbonatul de sodiu poate acționa ca un antacid pentru a neutraliza aciditatea stomacală.

Este important să menționăm că, în ciuda acestor utilizări variate, trebuie să fii precaută atunci când folosești bicarbonat de sodiu, mai ales pe piele sau în scopuri medicinale. Consultarea cu un specialist în domeniul sănătății este întotdeauna recomandată înainte de a utiliza bicarbonat de sodiu în scopuri interne sau de îngrijire personală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor