logo
RNTV Live

BEST – modernizarea cantinei, noul capitol de mare importanță pentru Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”

f077d5d0-f798-44dd-8799-e4e0b0a050cc
Andrei-Vlăduț Gușter

Cu o mare doză de entuziasm și fericire, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești se pregătește să deschidă un nou capitol în evoluția sa în domeniul educației. În data de 8 noiembrie, la ora 11:30, va avea loc un eveniment special cu ocazia inaugurării cantinei școlare.

Această ocazie va fi una memorabilă pentru elevi, cadrele didactice și întreaga comunitate școlară. Iată comunicatul transmis de către instituție:

„Cu bucurie și entuziasm, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești se pregătește să deschidă porțile unui nou capitol în dezvoltarea educațională a instituției. Miercuri, 8 noiembrie, la ora 11:30, va avea loc inaugurarea oficială a spațiului recent amenajat al cantinei școlare,  un moment care va rămâne în amintirea elevilor, profesorilor și comunității școlare deopotrivă.

Proiectul „BEST (Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție)” reprezintă o inițiativă cu adevărat specială, ce a primit o finanțare semnificativă în valoare de 115.184 de lei. Această finanțare generoasă a fost obținută în urma participării la concursul de proiecte „Fondul Prahova pentru Educație – ediția a II-a”, un program de finanțare privată.

Proiectul propus de colegiul nostru își propune să sprijine educația pentru sănătate nu doar a celor 160 de elevi implicați direct în program, oferindu-le cunoștințe esențiale despre nutriția sănătoasă, diversificarea alimentelor, adaptarea dietei în funcție de activități, precum și importanța conexiunii dintre alimentație și starea emoțională, ci și profesorilor și părinților. De asemenea, proiectul va evidenția rolul vital al somnului și al exercițiilor fizice în viața de zi cu zi a tinerilor.

Acest proiect este un exemplu strălucit al angajamentului școlii care își propune, ca prioritate esențială, investiția în dezvoltarea completă a elevilor.

Prin intermediul „BEST (Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție)”, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” dorește să ofere elevilor o bază solidă de cunoștințe și să formeze abilități care să îi ghideze către alegeri corecte, obiceiuri alimentare sănătoase și un stil de viață echilibrat.

Inițiativa nu ar fi fost finalizată fără sprijinul oferit de „Fondul Prahova pentru Educație”, un program de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitară Prahova, și susținut de OMV Petrom, cu contribuția Grup Feroviar S.A., Poerner România, Vadeco, Rohrer Servicii Industriale. Acest fond sprijină în mod activ proiectele educaționale dezvoltate de organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea calității educației și la dezvoltarea comunității locale.

Inaugurarea oficială a noului spațiu destinat cantinei va reprezenta nu doar un moment festiv, ci și un progres semnificativ în creșterea nivelului de conștientizare în ceea ce privește importanța nutriției sănătoase și a educației alimentare în rândul elevilor. Evenimentul va reuni reprezentanți ai comunității școlare, sponsori, oficialități locale și alți invitați speciali, oferind un prilej  pentru a evidenția impactul acestui proiect și angajamentul partenerilor.

Fondul Prahova pentru Educație ediția a II-a este un program de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitară Prahova, finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Grup Feroviar S.A., Poerner România, Vadeco, Rohrer Servicii Industriale pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.

#FondulPrahovapentruEducatie, #FundatiaComunitaraPrahova #OMVPetrom”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor