logo
RNTV Live

Bernard Hill: Actorul Titanic și Stăpânul Inelelor a murit la vârsta de 79 de ani

OIP-1
Constantin Corina

Rolul său principal a fost în drama TV de la BBC din 1982 Boys from the Blackstuff, unde l-a portretizat pe Yosser Hughes, un personaj care s-a luptat – și adesea nu a reușit – să facă față șomajului din Liverpool.

Acesta a murit duminică dimineață, a confirmat agentul său Lou Coulson. Cu el în acel moment erau logodnica lui Alison și fiul său Gabriel.

Elijah Wood, Sean Astin, Dominic Monaghan și Billy Boyd, actorii care i-au interpretat pe hobbiții Frodo, Sam, Merry și Pippin din trilogia Stăpânul Inelelor, i-au adus un omagiu colegului lor de vedetă la Comic Con din Liverpool.

Astin a început prin a spune: „Îl iubim. Era îndrăzneț, era amuzant, era ursuz, era irascibil, era frumos”.

Boyd a povestit că a vizionat trilogia cu Monaghan, spunând: „Nu cred că cineva a rostit cuvintele lui Tolkien la fel de grozav ca Bernard. Mi-ar frânge inima. El va fi doar dor de el”. El a adăugat: „Eram disperat să lucrez cu el. Tot ceea ce a făcut – întreaga sa procedură de lucru, modul în care a lucrat și performanța lui a fost tot ceea ce ți-ai putea dori vreodată. Ai simțit întotdeauna că Bernard va trăi pentru totdeauna. Avea o mare putere, fizic și personal.”

În trilogia epică a lui Peter Jackson, Stăpânul inelelor, Hill s-a alăturat distribuției pentru cel de-al doilea film, The Two Towers din 2002, și a revenit în franciză pentru The Return Of The King din 2003, care a câștigat 11 Oscaruri. Alte roluri din cariera de zeci de ani a lui Hill au inclus serialul TV BBC din 1976 I, Claudius, o apariție în Gandhi din 1982, Shirley Valentine în 1989, Regele Scorpion în 2002 și filmul Tom Cruise din 2008 Valkyrie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor