Sursă: medipedia.ro

Un studiu publicat în Brain Sciences arată că pacienții cu boala Parkinson în formă ușoară până la moderată pot încetini evoluția afecțiunii. Dansând timp de o oră și un sfert în fiecare săptămână îi poate ajuta mai mult decât ar fi crezut.

În studiu au fost înscriși 16 participanți cu boala Parkinson în formă ușoară până la moderată (11 bărbați și cinci femei), cu o vârstă medie de 69 de ani.

Fiecare pacient înscris a participat la un curs de dans de o oră și un sfert la Școala națională de balet din Canada (NBS) și în alte spații convenite. Cursurile începeau cu acompaniament de muzică live în timpul încălzirii efectuate din poziția așezat și erau urmate de exerciții la o bară de balet ce se încheiau cu mișcări de dans de-a lungul sălii.

Studiul a avut loc pe o perioadă de trei ani în timpul participării săptămânale la orele de dans și oferă informații suplimentare cu privire la natura progresiei simptomelor motorii și nemotorii ale bolii Parkinson.

Savanții afirmă că experiența de a cânta, de a dansa și de a petrece timpul alături de instructorii de dans pare să ofere beneficii bolnavilor de Parkinson. Ceea ce se știe este că dansul activează unele zone ale creierului la persoanele sănătoase. Pentru oamenii cu boala Parkinson, chiar și atunci când este vorba de o insuficiență motorie ușoară, dansul poate avea o influență benefică asupra funcționării zilnice și asupra felului în care se gândesc la ei înșiși, afirmă savanții.

Prin datele obținute în urma studiului, oamenii de știință aduc o speranță asupra terapiilor suplimentare pentru bolnavii de Parkinson, putând fi folosite în procesele de tratament. Datorită practicarii dansului pot exista modificări la nivelul creierului, însă sunt necesare mai multe cercetări pentru a obține informații clare.

Studiul poate fi citit aici.

Sursă: doc.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *