logo
RNTV Live

Bebeluș cu „coadă”?

image-29
Dudau Andreea Valentina

În China, a venit pe lume un nou-născut care prezintă o anomalie neobișnuită: o coadă!

În Hangzhou, China, s-a înregistrat nașterea unui bebeluș cu o anomalie rară: o coadă. La spitalul local, medicii au constatat că nou-născutul are o coadă de aproximativ 10 centimetri, o condiție extrem de neobișnuită. Această creștere neobișnuită este probabil rezultatul unei degenerări incomplete și este asociată cu o dislocare a măduvei spinării.

Imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) a confirmat această constatare.

Potrivit Metro.co.uk, deplasarea măduvei spinării este o afecțiune în care măduva este atașată anormal de țesutul înconjurător, de obicei la nivelul bazei coloanei vertebrale. În cazul unei blocări ale măduvei spinării, aceste mișcări sunt limitate, ceea ce poate duce la diverse probleme neurologice.

Acesta nu este primul caz de naștere a unui copil cu coadă în China. În 2014, Nuo Nuo s-a născut cu „spina bifida”, o tulburare congenitală de dezvoltare care provoacă un gol în coloana vertebrală. La câteva zile după naștere, mama a observat că copilul avea o coadă care a crescut până la cinci centimetri lungime.

Temându-se pentru viitorul fiului ei, mama a apelat la chirurgi pentru a găsi o modalitate de a elimina creșterea. Medicii au refuzat însă operația și au spus că nu pot face nimic pentru a ajuta copilul, deoarece coada este conectată la sistemul nervos, iar îndepărtarea acesteia ar duce la leziuni ireversibile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor