Sursa: dntv.com

La doar trei săptămâni de la lansarea sa, filmul de succes al regizoarei și scriitoarei Greta Gerwig a încasat 1,03 miliarde de dolari la box office-ul global, conform estimărilor oficiale ale Warner Bros.

„Sunt în acest joc de 30 de ani, iar fenomenul Barbie și Barbenheimer este pe cât de fără precedent, pe atât de imprevizibil”, a declarat Paul Dergarabedian, analist media senior la Comscore.

Potrivit lui Dergarabedian, doar aproximativ 50 de filme din istorie, neajustate pentru inflație, au atins pragul miliardului de dolari.

El a adăugat că campania de marketing a filmului a fost primul indiciu că „Barbie” va fi un succes de box office.

„Campania de marketing pentru „Barbie” a pus în mișcare un lanț de evenimente care au dus la adăugarea cuvântului „Barbenheimer” la lexicul popular în virtutea datei de lansare comună cu „Oppenheimer”, și atunci știam cu toții ceva foarte special. și unic avea să creeze un rezultat mult mai mare decât se aștepta pentru film nu numai pentru weekendul de deschidere, ci și pentru difuzarea sa globală în cinematografe.”

Într-un interviu cu Collider luna trecută, Margot Robbie – care a produs filmul pe lângă rolul personajul titular – a împărtășit o premoniție pe care a avut-o la o întâlnire cu undă verde cu studiourile.

„Cred că le-am spus că vor câștiga un miliard de dolari pe care, poate, l-am vândut în exces, dar aveam de făcut un film!” ea a spus.

„Barbie” a fost distribuit de Warner Bros., care este deținută de compania-mamă a CNN, Warner Bros. Discovery.

„Copiii din sute de țări… au crescut cu păpușile, cu imaginile ei… (dar) filmul exploatează această recunoaștere a numelui într-un mod foarte inteligent, jucându-se atât cu iubitorii de Barbie, cât și cu cei care urăsc Barbie”, a spus Michael Berry, director al Centrului de Studii Chineze din UCLA.

„Filmul este, de asemenea, capabil să meargă cu îndemânare pe o frânghie, care atrage atât visătorii naivi, cât și cu ochii mari, de opt ani, care abordează filmul la un singur nivel, și publicul adult, care este capabil să interpreteze filmul într-un mod complet diferit. nivel, plin de ironie, umor, insinuări sexuale și alegorie.”

Sursa: edition.cnn.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *