Algeria a interzis popularul film Barbie la trei săptămâni după lansarea sa în națiunea majoritară musulmană din Africa de Nord.

Ministerul Culturii a cerut cinematografelor să retragă imediat blockbuster-ul de la Hollywood. Filmul a promovat homosexualitatea și nu a respectat credințele religioase și culturale ale Algeriei, a declarat o sursă oficială agenției de presă Reuters.

Cinematografele din orașele Alger, Oran și Constantin au fost pline, potrivit site-ului de știri 24H Algérie.

Filmul a fost interzis oficial pentru „dăunare morală”, a spus site-ul privat de știri, adăugând că, de la lansarea sa, vizionările s-au epuizat în fiecare zi.


Au existat critici în lumea arabă cu privire la valorile sociale ale filmului, Kuweitul interzicând Barbie săptămâna trecută pentru a proteja „etica publică”.

Filmul, cu Margot Robbie și Ryan Reynolds, celebri de la Hollywood, este o poveste despre maturitate bazată pe jucăria pentru copii, în care Barbie călătorește în lumea reală și își explorează identitatea.

În timpul lansării filmului, regizoarea Greta Gerwig a declarat pentru New York Times că ar fi trebuit să fie „amuzant” și că speranța ei pentru film era ca societatea să „renunțe la lucrurile care nu ne servesc neapărat ca fie femei, fie bărbați”.

De la lansarea filmului, acesta a încasat peste 1 miliard de dolari (786 de milioane de lire sterline) în întreaga lume.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *