logo
RNTV Live

Bărbatul care a fost resuscitat în Brașov după ce s-a înecat cu mâncare a decedat

Paturi-ATI-Spitale-COVID-19-Coronavirus
Dudau Andreea Valentina

Un bărbat a murit după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant din oraș. El a fost inițial salvat de un echipaj medical trimis de la București, iar apoi a fost operat de doi chirurgi din București care au fost trimiși de urgență. Din nefericire, bărbatul a decedat la două ore după operație!

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, care era singur la masă și tocmai ceruse nota de plată, a fost găsit aparent adormit de către ospătarul care a venit la el după puțin timp. Observând că nu reușește să-l trezească, ospătarul a chemat imediat o ambulanță. Când echipajul de urgență a ajuns la restaurant, bărbatul intrase în stop cardio-respirator.

Salvatorii au reușit să-l resusciteze și l-au transportat la Spitalul Județean Brașov. Medicii de acolo au descoperit că resturile de mâncare ajunseseră în plămânii pacientului, iar situația sa era critică. Deoarece nu existau specialiști în bronhologie intervențională la spitalul din Brașov și starea bărbatului nu permitea transportul, doi chirurgi au fost mobilizați în miez de noapte de la Institutul ”Marius Nasta” din București.

Cu toate eforturile depuse, chirurgii au reușit să elimine resturile de mâncare din plămâni, însă pacientul a decedat după două ore de la finalizarea operației. Managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat că aceste cazuri sunt rare și că nu există servicii de gardă pentru asemenea intervenții, nicăieri în țară.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor