Polițiștii din Bușteni au oprit ieri un autoturism pe DN1, pentru un control de rutină. La volan se afla un bărbat de 48 de ani, care, în urma verificărilor, s-a dovedit că avea permisul de conducere suspendat. În plus, autoturismul îi fusese încredințat de o femeie de 49 de ani, care știa că bărbatul nu avea dreptul să conducă.

Ca urmare a acestor fapte, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului pentru alte măsuri preventive. Poliția continuă investigațiile pentru a clarifica toate aspectele legate de acest caz.

Tot pe 14 august, în comuna Gornet, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălțești au oprit un tânăr de 29 de ani care conducea un autoturism la ora 7:00 dimineața. Acesta emana halenă alcoolică, iar testul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice necesare.

Ambele cazuri subliniază vigilența polițiștilor prahoveni în prevenirea și combaterea infracțiunilor rutiere, continuând cercetările pentru a asigura respectarea legii și siguranța publică.