logo
RNTV Live

Bărbați depistați la volan beți sau drogați

şofer drogat
Erika Stoica

Polițiștii prahoveni au intensificat acțiunile de monitorizare a respectării regulilor rutiere, identificând și sancționând cazuri de conducere a vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În comuna Colceag, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din comună. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului.

În alt incident, un bărbat de 68 de ani din comuna Filipeștii de Târg a fost oprit pentru control pe DJ 101 P. Acesta prezenta o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la o unitate medicală similar cu precedentul caz.

De asemenea, în orașul Mizil, un accident rutier a fost sesizat de polițiști, soldat cu pagube materiale. Testarea conducătorului auto de 26 de ani a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive, fiind necesară prelevarea de probe biologice la o unitate medicală.

Într-un alt caz, un bărbat de 38 de ani din județul Constanța a fost oprit pentru control pe DN1 B, unde s-au identificat indicii privind posibila prezență a substanțelor psihoactive. Ca și în cazurile anterioare, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice.

În toate situațiile menționate, conducătorii auto au fost implicați în dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor