Astăzi, eroii Salvamontului aflați la Baza Salvamont din Azuga au răspuns unui apel de urgență alarmant: o persoană și-a pierdut starea de conștiență la pârtia Sorica. Salvatorii montani, însoțiți de doi paramedici SMURD și un medic rezident care se aflau în vacanță, au intervenit rapid pentru a salva viața victimei.

Echipa de intervenție a ajuns imediat la fața locului echipată cu tot necesarul medical de prim-ajutor. Victima se afla în stop cardio-respirator, iar salvatorii montani au început imediat manevrele de resuscitare. Conștienți de gravitatea cazului, Dispeceratul Județean Salvamont Prahova a solicitat sprijinul elicopterului de la POA Brașov.

Cu profesionalism și determinare, echipa de salvare a aplicat protocolul de resuscitare, inclusiv administrarea a patru șocuri cu ajutorul defibrilatorului aflat în dotarea echipei Salvamont. Eforturile lor au fost răsplătite când pacientul a fost readus la viață.

Ulterior, un echipaj de ambulanță SAJ a sosit în sprijin, iar victima a fost predată echipajului aero-medical IGAv – SMURD, care a transportat-o de urgență la Spitalul Județean de Urgență Brașov.

Statisticile mondiale indică faptul că șansele ca un pacient să fie scos dintr-un stop cardio-respirator sunt de sub 10%, ceea ce face intervenția de astăzi să fie cu adevărat remarcabilă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *