logo
RNTV Live

Bărbat reținut pentru acces ilegal la sistem informatic și înșelăciune

unitate de învăţământ spartă grup infracțional organizat, apartamente din Ploieşti proxenetism sursă foto gazetavalceana.ro
Erika Stoica

Un bărbat de 45 de ani din Bucșani, Dambovița a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Fieni, fiind suspectat de comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, înșelăciune și fals privind identitatea. Acesta a fost adus la audieri ieri în baza unui mandat, după ce s-a sustras cercetărilor.

Potrivit probelor, pe 25 septembrie 2023, folosind datele personale ale unui bărbat de 43 de ani din Buciumeni, suspectul a accesat fără drept contul bancar al acestuia și a modificat datele personale pentru a crea un nou cont. În perioada 24-25 septembrie 2023, a încercat să obțină fraudulos împrumuturi de la mai multe instituții financiare nebancare, prezentând în mod fals datele victimei și cauzând un prejudiciu de peste 5.000 de lei.

De asemenea, suspectul a introdus fără drept datele personale ale victimei pentru crearea unor conturi bancare și încheierea mai multor contracte de împrumut. A falsificat cartea de identitate a victimei și s-a prezentat sub identitatea acesteia.

Astăzi, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Dâmbovița pentru dispunerea unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor