logo
RNTV Live

Bărbat beat, drogat și fără permis, depistat pe o șosea din Ploiești

actiune rutiera noaptea
Erika Stoica

În cursul dimineții, în jurul orei 01:30, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce desfășurau activități de patrulare pe Drumul Național 1A din municipiul Ploiești, Cartierul Vest, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, domiciliat în municipiu.

După efectuarea verificărilor în bazele de date, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul specific, au fost observate indicii privind posibila prezență a substanțelor psihoactive în organismul său.

Este important de menționat că aceste indicii nu constituie o probă în cadrul dosarului penal. Persoana a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

De asemenea, conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, motiv pentru care a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere probele obținute, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente pentru dispunerea unei măsuri preventive adecvate.

Investigațiile sunt în curs de desfășurare în cadrul unui dosar penal deschis pentru infracțiunile de conducere a unui vehicul fără permis, conducere sub influența substanțelor psihoactive și conducere sub influența alcoolului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor