logo
RNTV Live

Banca Națională a României organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”

BUCURESTI – BANCA NATIONALA A ROMANIEI
Dudau Andreea Valentina

În intervalul 11:00 – 19:00, joi și vineri, Banca Națională a României (BNR) va desfășura a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”!

Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului Zilele Porților Deschise.

În zilele de joi, 18 aprilie, și vineri, 19 aprilie 2024, vor fi organizate tururi ghidate în Palatul Vechi al Băncii Naționale a României din strada Lipscani nr. 25 (București), fără programare prealabilă, în intervalul 11:00-19:00. Tururile vor avea o durată de aproximativ 30 de minute și vor fi organizate în grupuri de maximum 20 de persoane, cu ultima oră de intrare la 18:00.

De asemenea, mai multe sucursale și agenții din teritoriu ale BNR vor fi deschise pentru public în aceleași zile și interval orar.

În premieră, vizitatorii vor avea ocazia să admire și exponatele din cadrul expoziției temporare “Avram Iancu. Omul. Eroul. Legenda”, organizată cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea eroului național.

Sucursala regională Dolj a BNR invită publicul larg să-i viziteze sediul din orașul Craiova, în zilele de joi, 18 aprilie (între orele 10:00 și 17:00), și vineri, 19 aprilie (între orele 10:00 și 18:00). Vizitatorii vor avea acces la informații referitoare la istoria și identitatea BNR, precum și la o expoziție despre începuturile monedei românești.

Evenimentul Zilele Porților Deschise a fost lansat în 2019 și marchează aniversarea băncii centrale a României. De menționat că BNR oferă permanent tururi ghidate gratuite pentru publicul interesat de moștenirea istorică, monetară și culturală a instituției, cu programare prealabilă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor