logo
RNTV Live

Balenele albastre se întorc în Oceanul Indian după ce au fost alungate de vânătoarea de balene în 1960

balena
Constantin Corina

Balenele albastre se întorc în Oceanul Indian la câteva decenii după ce au fost alungate de vânătoarea de balene, o practică veche de vânătoare a balenelor pentru hrană și petrol, care a fost desfășurată cândva de către națiunile maritime din întreaga lume.

Oamenii de știință consideră că acesta este un refugiu sau un sanctuar pentru mamiferele marine gigantice.

Vânătoarea de balene, numită și vânătoarea antică, a fost practicată de oameni de mii de ani la nivel global, inclusiv de comunitățile de coastă din Oceanul Atlantic, Oceanul Arctic, Oceanul Pacific și Oceanul Indian.

Cercetătorii și realizatorii de film din Seychelles au capturat imagini ale balenelor în 2020 și 2021.

Dar un an de înregistrare audio subacvatică a dezvăluit că animalele petrec luni de zile în regiune, ceea ce înseamnă că s-ar putea reproduce acolo, potrivit oamenilor de știință.

„Vrem să știm unde se întorc și să știm că există o populație în jurul Seychelles este incredibil de interesant”, a spus dr. Kate Stafford.

Deși vânătoarea de balene a fost interzisă în majoritatea țărilor din întreaga lume de mult timp, există state precum Islanda, Norvegia și Japonia care continuă să se implice în această tradiție ancestrală. Cu toate acestea, în zilele noastre, aceste țări au integrat vânătoarea de balene în cadrul unei industrii moderne dedicată acestei practici.

Din cauza impactului ecologic și existențial al vânătorii de balene, organizații și autorități responsabile de protecția vieții marine condamnă persistența acestei activități.

Conform informațiilor furnizate de Whale and Dolphin Conservation, în perioada de la interzicerea vânătorii comerciale de balene în 1986 și până în prezent, Japonia, Islanda și Norvegia au omorât colectiv aproape 40.000 de balene mari.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor