Sursă foto: Ziarul National

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației, peste 33.900 de candidați s-au înscris pentru a susține examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă a anului 2023. Din datele furnizate de inspectoratele școlare județene, se constată că din totalul acestor înscriși, aproximativ 22.600 de candidați fac parte din promoția curentă, adică anul 2023, în timp ce aproximativ 11.300 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Comparând cu numărul de candidați din promoția curentă, se poate observa că prezența la examen este similară cu cea de anul trecut.

În ceea ce privește desfășurarea probelor scrise, acestea vor avea loc în 137 de centre de examen, în conformitate cu următorul calendar:

  • 16 august: Proba la Limba și literatura română (proba E.a)
  • 17 august: Proba obligatorie a profilului (proba E.c)
  • 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d)
  • 21 august: Proba la Limba și literatura maternă (proba E.b)

Probele de evaluare a competențelor, atât lingvistice cât și digitale, au fost echivalate sau recunoscute în perioada 7 – 11 august.

Rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 25 august până la ora 12:00. În aceeași zi, contestațiile pot fi depuse în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic cât și electronic.

După rezolvarea contestațiilor în perioada 26 – 28 august, rezultatele finale vor fi anunțate în data de 29 august.

Pentru a promova fiecare probă, nota minimă acceptată este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru promovarea examenului trebuie să fie de cel puțin 6 (șase).

De asemenea, Ministerul Educației subliniază că în cadrul acestei sesiuni a examenului național de bacalaureat, lucrările vor fi evaluate prin intermediul digitalizării.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *