logo
RNTV Live

AZUGA, LOC DE DISTRACȚIE ȘI LECȚII DE SCHI

Daniel

De Craciun, pe Valea Prahovei, s-a putut schia doar la Azuga. Debutul sezonului de iarnă este de altfel si cea mai bună perioadă pentru începerea lecțiilor de schi și snowboarding. În statiunea montana monitorii au agenda încărcată, în aceste zile. Zeci de turiști, din toate colțurile țării, ajung pe pârtii, împreună cu instructorii lor, pentru a deprinde tainele alunecatului în siguranță. Cei care scapă de frică pot, în doar câteva zile, să coboare singuri.

Este forfotă, în aceaste zile, în Azuga, singura stațiune de pe Valea Prahovei unde se poate schia. Mulți turiști au venit să se bucure de zăpadă, iar cei mai curajoși au început lecțiile de schi și snowboarding. Ilie este din Constanța, iar pentru el este a treia zi în care învață tainele alunecatului cu placa.

Dacă în primele zile, Ilie a învățat cum să își prindă placa și să își mențină echilibrul, acum a trecut la lecții mai avansate.

Turiști din toate colțurile țării și de toate vârstele devin, pentru câteva zile, elevi pe pârtiile din Azuga. Și acești doi puști de 7 ani au pus placa de snowboard în picioare pentru prima dată, în această vacanță.

Pentru ca un învățăcel să se poată descurca singur pe pârtie are nevoie de două ore de instructaj zilnic, tim de o săptămână.

Cum mulți începători nu își cumpără echipament de schi, acesta poate fi închiriat de la centrele din stațiune.

La costurile unei zile de schi sau snowboarding în Azuga se mai adaugă și cartela pentru instalațiile de transport pe cablu. Un schi pass valabil o zi întreagă costă 170 de lei pentru adulți și 120 de lei pentru copii.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor