logo
RNTV Live

Azi, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) examinează propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei implicată în procesul referitor la evenimentele de la 2 Mai

vlad_pascu
Dudau Andreea Valentina

Miercuri, Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii discută propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a Ioanei Ancuța Popoviciu până la finalizarea procedurilor disciplinare. Aceasta este judecătoarea care soluționează dosarul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care anul trecut a provocat un accident mortal în localitatea 2 Mai, soldat cu decesul a doi tineri!

Săptămâna trecută, Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cererea de amânare a judecății cazului, solicitată de judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, pentru a-i asigura dreptul la apărare.

Pe 16 aprilie, Inspecția Judiciară a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia.

Potrivit comunicatului emis de Inspecția Judiciară, aceasta a fost înaintată pe baza evaluării că exercitarea atribuțiilor sale ar putea afecta impartialitatea procedurilor disciplinare și ar putea aduce prejudicii serioase prestigiului justiției.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat după ce în spațiul public au apărut informații privind desfășurarea ședinței de judecată din 22 februarie la Judecătoria Mangalia, în cazul dosarului referitor la accidentul din 19 august 2023.

Sesizarea din oficiu a vizat respectarea obligației de a analiza dosarele înainte de ședința de judecată, gestionarea acestora, comportamentul judecătorului în timpul ședințelor de judecată și potențiale situații de incompatibilitate.

La finalul ședinței de judecată, unul dintre părinții victimelor accidentului a relatat că judecătoarea a întrebat dacă fiul său se află în sală și a solicitat documentele acestuia. De asemenea, un alt părinte a menționat că judecătoarea părea nepregătită și mesteca gumă.

În cazul procesului 2 Mai, Vlad Pascu a fost trimis în judecată pe 11 octombrie 2023, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului. Procurorii au reținut că în dimineața zilei de 19 august 2023, Pascu a condus sub influența substanțelor psihoactive și a lovit un grup de persoane care mergeau pe marginea drumului în localitatea 2 Mai.

Accidentul a dus la decesul a două persoane și la rănirea altora, iar Pascu a părăsit ulterior locul faptei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor