Featured Video Play Icon

Cetatenii judetului Buzau se pot intalni, saptamana aceasta, cu Avocatul Poporului. Acestia vot putea merge in audienta sau vor putea depune o petitie joi, 18 iulie. Activitatea va avea loc la sediul Consiliului Judetean Buzau.

Reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești va fi prezent în municipiul Buzău, pentru a acorda audienţe cetăţenilor din judeţul Buzău şi pentru a primi petiţii. Activitatea se va desfășura la sediul Consiliului Judeţean Buzău. Potrivit unui anunț al Primăriei Buzău,  cetăţenii pot solicita sprijinul Avocatului Poporului în mod gratuit, fără perceperea de taxe. Pentru operativitate, reprezentantii municipalității le recomandăm celor interesați ca la momentul acordării audienţei,  să prezinte o cerere din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum și documente justificative, în copie.

Instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă și independentă faţă de oricare altă autoritate publică din România şi are drept drept scop apărarea drepturilor și libertătilor persoanelor fizice in raporturile acestora cu autorităţile publice.

 Astfel, se pot adresa Avocatului Poporului persoanele care se simt nedreptăţite d faptele unui funcţionar public din cadrul autorităţilor centrale ori locale. Pentru primirea în audienţă nu este necesară programarea. Activitatea va avea loc joi – 18 iulie 2024 – intre orele 10:00 și 14:00.

By Costin