Sursa: libertatea.ro

Sud-estul țării este vizat de sâmbătă, 8 iulie, de o avertizare meteo cod galben de vânt și ploi, valabilă până duminică, 9 iulie, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Începând de sâmbătă, ora 10:00, şi până duminică, ora 20:00, este în vigoare un cod galben de vânt în mai multe judeţe din ţară.

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul și centrul Moldovei, cu viteze în general între 55 și 70 km/h, iar în zona înaltă din Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali vor fi rafale de peste 80-90 km/h, precizează ANM. Totodată, începând de azi de la ora 10 şi până duminică, la ora 06:00, este valabil un cod galben de ploi.

În județele Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 20-25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Codul galben de vânt este valabil de azi de la ora 10 şi până duminică la ora 20:00, iar codul galben de ploi este valabil de sâmbătă de la ora 10:00 şi până duminică dimineaţă, la ora 06:00.

Sursa: libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *