Sursă foto: Romania Libera

Ministerul Afacerilor Externe aduce la cunoștința cetățenilor români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că, în perioada 31 iulie – 4 august 2023, autoritățile locale au raportat un risc major de producere a incendiilor de vegetație în următoarele regiuni din zona continentală: Nord, Centru, Alto Alentejo și Algarve.

MAE recomandă cu tărie cetățenilor români să se informeze în prealabil despre situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație, și să evite deplasările în zonele afectate de incendii sau în zone cu pericol iminent de producere a acestora.

De asemenea, cetățenilor români aflați în regiunile afectate de incendii li se recomandă să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să monitorizeze în permanență sursele oficiale de informare publică, inclusiv pagina oficială de Internet a Institutului pentru Mare și Atmosferă (IPMA) – Perigo de Incendio Rural (PIR) Continente, pentru a obține informații actualizate.

În caz de nevoie, cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866. Apelurile către ultimele două numere de telefon vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și vor fi preluate de către operatorii Call Center, care sunt disponibili non-stop.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu situații dificile sau urgente au la dispoziție și numărul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Portugheză: +351927411628.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro...

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *