logo
RNTV Live

Avertismentul României pentru Austria: Dacă continuați veto-ul pe Schengen, vom acționa la Curtea Europeană de Justiție

Marcel-Ciolacu_G4Media_FB1A0162
Dumitrache Catalina

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că România a îndeplinit toate cerințele pentru a adera la spațiul Schengen și, în cazul în care guvernul austriac va continua să folosească dreptul de veto în mod abuziv, România intenționează să acționeze în justiție împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție.

Ciolacu a subliniat că decizia de veto a Austriei nu se bazează pe criteriile pe care România le-a îndeplinit deja și că aceasta reprezintă o decizie arbitrară și nejustificată. El a argumentat că Austria nu are nicio bază legală pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen, având în vedere confirmarea Comisiei Europene în acest sens.

De asemenea, premierul a avertizat că, în cazul în care Austria va persista în folosirea abuzivă a dreptului de veto, România va acționa în instanță pentru a-și apăra interesele naționale și pentru a cere daunele suferite de țara noastră. Ciolacu a subliniat că acest demers la nivelul Curții Europene de Justiție va deveni o opțiune dacă nu se găsește o soluție amiabilă.

În final, premierul a subliniat că Austria va trebui să suporte consecințele financiare ale acestor acțiuni, în cazul în care acestea vor avea loc.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor