Riscurile achiziţionării unui autoturism second-hand

AVERTISMENT! Ţepe la achiziţionarea unui autoturism din târguri sau de pe Interne.

Oamenii legii avertizează: atenţie sporită când achiziţionaţi maşini second-hand. Poate fi una care a fost furată.

Pentru a fi depistate astfel de cazuri, pe parcurul a trei zile a fost desfăşurată o amplă acţiune de control.  Astfel,  Poliția Română a desfășurat, în cooperare cu autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene, investigații pentru combaterea furturilor de autovehicule și traficarea acestora. Au fost găsite 32 de vehicule urmărite naţional sau internaţional.

8 erau reclamate ca furate din Marea Britanie, 5 din Belgia, 5 din Spania, 4 din Italia, 3 din Germania, 2 din Franța. Câte una era reclamată ca sustrasă din Polonia, Olanda, Bulgaria, Ungaria şi din România.

Autovehiculele identificate au fost indisponibilizate, în vederea efectuării constatărilor tehnico-ştiinţifice, anunţă Poliţia Română.

Pentru depistarea lor au fost organizate acţiuni în trafic și în locurile de comercializare a autovehiculelor second-hand și controale la punctele de lucru ale societăților comerciale ce au ca obiect de activitate dezmembrarea autovehiculelor și comercializarea subansamblelor rezultate.

 

„Recomandăm persoanelor care doresc să îşi achiziţioneze un autoturism second-hand din târgurile de profil sau dintre cele oferite spre vânzare pe site-urile de internet specializate să fie prudenţi, să solicite vânzătorului prezentarea documentelor de identitate.

De asemenea, este recomandat să urmărească ca datele de identificare ale autoturismului înscrise în documentele de provenienţă să coincidă cu cele ştanţate pe şasiul vehiculului, întrucât există riscul ca aceste autovehicule să fie furate, iar cumpărătorul să rămână fără bunul în cauză”, anunţă Poliţia Română.

Vezi şi https://republikanews.ro/incepe-loteria-vizelor-pentru-sua-care-sunt-conditiile-de-paticipare/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *