sursa: jurnaluldearges.ro

Utilizatorii WhatsApp din România se confruntă cu un val de mesaje nesolicitate, iar poliția de Securitate Cibernetică avertizează asupra riscului de a cădea în plasa escrocilor

Utilizatorii WhatsApp din România se confruntă cu un val de mesaje nesolicitate, iar poliția de Securitate Cibernetică îi avertizează cu privire la riscul de a cădea pradă escrocilor. Potrivit Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), utilizatorii primesc mesaje în limba engleză sau română care îi îndeamnă să aprecieze anumite postări pe social media, oferindu-le bani în schimb.

Escrocii cibernetici, sub pretextul unor „oportunități de câștig rapid,” încurajează utilizatorii să urmeze anumite instrucțiuni și să aprecieze postările pe rețelele sociale. După îndeplinirea acestor sarcini, utilizatorii sunt direcționați către un canal de Telegram, unde li se promit sume de bani pentru sarcinile îndeplinite. Cu ajutorul unor tehnici de inginerie socială, aceștia încearcă să extragă date sensibile, inclusiv informații personale și financiare.

De asemenea, DNSC a subliniat că grupurile de Telegram implicate în această schemă frauduloasă au audiențe semnificative, cu mii de abonați. Escrocii încearcă să convingă utilizatorii să investească sume tot mai mari de bani, promițându-le profituri consistente. Autoritățile avertizează că aceste practici pot duce la pierderi financiare semnificative și la expunerea datelor personale. Utilizatorii sunt sfătuiți să fie vigilenți și să nu răspundă la astfel de mesaje suspecte.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *