logo
RNTV Live

Avertisment de la Garda de Mediu pentru toți proprietarii de terenuri agricole

ambrozia
Oana Stoica

Garda de Mediu transmite un avertisment de ultimă oră fermierilor: ambrozia trebuie eliminată de pe toate terenurile intravilane sau extravilane.

Lucrările de extragere a buruienii încep în perioadă cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, până cel târziu la 30 iunie, perioadă în care sunt efectuate lucrări de întreţinere a terenurilor prin diferite metode, până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a ambroziei, astfel încât planta să nu răspândească polenul care conține multiple fragmente alergizante.

Ambrozia este o buruiană care poate provoca alergii severe, dacă este lăsată să se răspândească.

Pentru evitarea instalării şi răspândirii ambroziei şi pentru eliminarea ei de pe terenurile intravilane sau extravilane Legea 62/2018 obligă proprietarii sau deținătorii sau administratorii de terenuri intravilane și extravilane să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a ambroziei.

SURSA: Agrointeligența – AGROINTEL.RO /https://agrointel.ro/220649/avertisment-de-la-garda-de-mediu-pentru-toti-proprietarii-de-terenuri-agricole/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor