logo
RNTV Live

Avem parte de ninsori şi viscol în mai multe județe. Harta zonelor sub Cod Galben

ninsoare
Constantin Corina


În intervalul 3 ianuarie, ora 10:00 – 4 ianuarie, ora 22:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări Cod galben pentru condiții meteorologice adverse

Conform previziunilor meteorologice pentru intervalul 3 ianuarie, ora 10:00 – 4 ianuarie, ora 22:00, se instituie un prim Cod galben în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș). Se prognozează precipitații moderate, predominant sub formă de ploaie, cu tranziție la lapoviță și ninsoare la altitudini de peste 1.700 de metri, generând depuneri de zăpadă proaspătă. Se anticipează acumulări de apă în intervalul de 25 – 30 l/mp, iar local se pot înregistra peste 40 l/mp.

Un al doilea Cod galben va fi în vigoare în perioada 3 ianuarie, ora 10:00 – 5 ianuarie, ora 10:00, în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali. În aceste regiuni, se anunță intensificări ale vântului și ninsori viscolite la altitudini de peste 1.700 de metri. Vitezele vântului vor atinge între 60 și 80 km/h, cu rafale de peste 90-100 km/h pe creste, determinând condiții de viscol.

De asemenea, se vor semnala intensificări ale vântului în restul teritoriului, cu viteze de 45 – 55 km/h la nivel local. Este recomandat să monitorizați actualizările atenționărilor meteorologice și să luați măsurile necesare pentru a vă adapta condițiilor meteorologice dificile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor