sursă foto HotNews.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat că viitoarea Autostrada Comarnic – Brașov va impune șoferilor o taxă de trecere, chiar înainte ca construcția să înceapă. Această autostradă mult așteptată nu va fi finanțată din fonduri europene, ci va fi realizată în cadrul unui parteneriat public-privat.

Autostrada Comarnic – Brașov vine ca o soluție așteptată de peste 30 de ani pentru a rezolva congestiile de trafic de pe DN 1, mai ales în Valea Prahovei. Cu toate acestea, șoferii vor trebui să plătească o taxă pentru a o tranzita.

Ministrul Grindeanu a argumentat decizia menționând că în Europa majoritatea autostrăzilor impun taxe de utilizare. El a subliniat că „în momentul în care vom ajunge totuși la un sistem cât de cât decent de autostrăzi în România, eu cred că va exista un sistem de vinietă, de taxe.”

Această măsură vine în contextul în care infrastructura rutieră din România necesită modernizare și extindere pentru a răspunde nevoilor de transport ale populației și pentru a îmbunătăți condițiile de călătorie. Autostrada Comarnic – Brașov, deși va implica o taxă, este văzută ca o investiție necesară pentru îmbunătățirea mobilității și a fluxului de transport în zona respectivă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *