logo
RNTV Live

Autoritățile din Țările de Jos solicită extrădarea fostului internațional Quincy Promes

Quincy_Promes_in_2021
Dudau Andreea Valentina

Autoritățile din Țările de Jos solicită extrădarea fostului internațional Quincy Promes, care a fost condamnat pentru trafic de droguri și arestat în Dubai!

Fostul internațional olandez Quincy Promes, recent condamnat pentru trafic de cocaină, a fost reținut în Dubai la solicitarea Olandei, care intenționează să ceară extrădarea sa, au anunțat procurorii olandezi miercuri. Promes, în vârstă de 32 de ani, pentru care a fost emis un mandat internațional de arestare, se află în arest la domiciliu începând din martie, la un hotel de lux din Dubai, conform mai multor surse media. Acesta a fost reținut în urmă cu aproximativ două săptămâni pentru o “infracțiune locală”.

Atacantul actual al echipei Spartak Moscova a fost reținut pe baza unei cereri adresate autorităților din întreaga lume și “a fost reținut datorită eforturilor autorităților” din Olanda și Emiratele Arabe Unite, au declarat procurorii. “Olanda va solicita extrădarea” lui Promes, au adăugat ei într-un comunicat.

Quincy Promes a fost condamnat pe 14 februarie la șase ani de închisoare de un tribunal olandez pentru introducerea în Olanda a peste o tonă de cocaină. Pentru a evita arestarea de către poliția olandeză, internaționalul, care a adunat 50 de selecții la echipa națională olandeză, nu s-a prezentat la tribunalul din Olanda pentru a-și primi sentința, și până în prezent nu a fost extrădat de Rusia.

Potrivit postului NOS, citând presa rusă, Promes a fost arestat pe aeroportul din Dubai pe 1 martie pentru că a fugit de la locul unui accident rutier. Jucătorul se afla în Emiratele Arabe Unite pentru un stagiu de pregătire cu clubul său. Restul echipei sale s-a întors în Rusia, dar Promes a fost reținut și dus la secția de poliție, conform NOS.

De atunci, Quincy Promes se află în arest la domiciliu într-un hotel de lux, potrivit mai multor surse. A fost condamnat pentru că a avut “un rol crucial” în importul a 1.363 de kilograme de cocaină din Brazilia în 2020, prin portul belgian Anvers către Olanda, împreună cu un complice.

Jucătorul de la Ajax Amsterdam a mai fost condamnat la 18 luni de închisoare într-un alt caz, pentru că și-a înjunghiat mortal un văr pentru un colier furat în 2020.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor