Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a exprimat joi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul AUR Giurgiu, susținerea partidului pentru o creștere absolută de 500 de lei pentru fiecare pensie mică, în locul unei creșteri procentuale. Scopul este să se compenseze inflația.

Lulea a criticat proiectul actual al legii pensiilor, afirmând că nu rezolvă nicio problemă semnificativă. El a subliniat că inechitățile sociale vor persista, pensiile mici pentru cei care au muncit 30-40 de ani vor rămâne mici, iar pensiile mari ale unor privilegiați politic vor rămâne nesimțit de mari. Propunerea AUR este de a introduce o indexare automată care să fie corectată anual, nu doar în ani electorali.

Lulea a menționat că aproximativ un milion de români au pensii minime și că AUR propune o creștere în valoare absolută de 500 de lei pentru fiecare pensie mică, pentru a compensa parțial inflația. El a criticat și creșterea vârstei de pensionare pentru femei, considerând-o nepotrivită, având în vedere angajamentul partidului pentru protejarea familiilor, copiilor și femeilor.

Prim-vicepreședintele AUR a subliniat importanța indexării automate a pensiilor în funcție de inflație, opunându-se ideii ca aceasta să fie lăsată la dispoziția guvernului și să se efectueze doar în ani electorali. Alături de Marius Lulea, la conferința de presă au participat și coordonatorul organizației județene AUR Giurgiu, Iulian Naipeanu, și președintele organizației municipale AUR Giurgiu, Sorin Ruse.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *