Liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, împreună cu deputații AUR, Radu Vincențun Grădinaru și Sorin-Titus Muncaciu, au inițiat un proiect de lege la Senat, având ca scop interzicerea reclamelor publicitare și a activităților de tip videochat în proximitatea unităților școlare și instituțiilor de învățământ superior. Conform propunerii legislative, este stabilită o distanță minimă de 1.000 de metri față de aceste instituții, iar încălcarea acestei reguli ar atrage sancțiuni sub forma unor amenzi în cuantumul cuprins între 10.000 și 40.000 de lei.

Inițiativa vizează, de asemenea, majorarea amenzilor pentru diverse practici legate de promovarea activităților cu caracter obscen, inclusiv accesul minorilor în spații de comercializare a materialelor de acest gen și amplasarea acestor spații în apropierea școlilor și lăcașurilor de cult. Propunerea legislative, care aduce modificări și completări la Legea 196/2003 privind prevenirea și combaterea pornografiei, are în vedere și introducerea de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor privind reclama publicitară în domeniul videochat-ului.

Argumentele aduse de inițiatorii proiectului subliniază caracterul periculos al unor campanii publicitare care vizează tinerii studenți, promițându-le un stil de viață fals și distorsionând imaginea activităților de videochat. Proiectul, aflat în prezent la Senat, reprezintă o inițiativă legislativă menită să reglementeze și să descurajeze fenomenul negativ al publicității agresive în domeniul videochat-ului în apropierea instituțiilor de învățământ, cu Camera Deputaților având rolul de for decizional în acest sens.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *