Un student din Ploiesti a obtinut o medalie de aur, in cadrul unei competitii din Indonezia cu o cercetare inedita! Practic studiile sale si ale colegului de proiect s-au concentrat pe cum pot fi reutilizate rezidurile provenite in urma proceselor de prelucrare a petrolului, printr-o metoda ecologica. In competitia mondiala au fost inscrise aproape 300 de proiecte, cu peste 600 de participanti.
El este Andrei Oprişescu Dulgheru, student in anul III, la Facultatea de Ingineria petrolului si gazelor, din cadrul Universitatii Petrol Gaze Ploiesti. Impreuna cu alt student al Universitatii Politehnica Bucuresti s-au calificat la etapa finala a World Youth Invention and Innovation Award, gazduita de o universitate celebra din Indonezia. Proiectul lor este mai exact o strategie inovativa pentru cuplarea si optimizarea sectoarelor industriilor petroliere, cum ar fi cele de rafinare, extractie si stocare.
Cu acest fenoment comunitatea de mediu europeana lupta acerb in mmentul de fata. Asta pentru ca prin intermediul procesului algele obtin nutrientii mecesari pentru a se dezvolta si creeaza zone subacvatice in care nivelul de oxigen scade. In acest mod rezulta ”sufocarea” faunei salbatice si totodata ameninta furnizarea cu apa potabila a populatiei.
Competitia, derulata la nivel mondial, a fost una acerba. Asta si pentru ca au existat opt sectiuni la care s-au inscris nu mai putin de 286 de proiecte, cu peste 600 de participanti din SUA, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite si multe altele.
Studentul Andrei Oprişescu Dulgheru de la UPG Ploiesti doreste sa isi continue ascensiunea in domeniul cercetarii si inovatiei. Spune ca desi va aplica pentru stagii de perfectionare departe de Romania, isi doreste sa revina sa lucreze in tara sa natala, unde crede ca sunt sanse ca tinerii sa se dezvolte, chiar si cu resurse care nu sunt intotdeauna pe masura nivelului lor de pregatire.