Zeci de politisti ai penitenciarelor de femei Targsor si cei din Ploiesti au iesit joi-dimineata in fata institutiei. Angajatii vor sa traga un semnal de alarma, pentru ca sunt nemultumiti de conditiile de munca. In plus, acestia mai spun ca orele suplimentare nu le sunt platite, si vor ajunge doar sa primeasca zile libere in contul acestora. Asa s-a ajuns ca unii dintre ei sa aiba zile de concediu de odihna si din 2021. Politistii de penitenciar nu vor mai efectua ore suplimentare, fapt care ar putea duce la blocaje in sistem.

Revendicarile politistilor de penintenciare sunt aceleasi care au generat proteste si in lunile anterioare. Doar ca de aceasta data, spun angajatii, sunt si mai convinsi sa nu renunte atat timp cat guvernantii nu le vor lua in seama doleantele.

La toate acestea se mai adauga si lipsa de personal, asta pentru ca doar doua treimi din posturi sunt ocupate. In plus ….

De aceasta data pozitia membrilor sindicatelor formate din politisti de penitenciar este una ferma.

Potrivit Legii Austeritatii munca suplimentara din sistem ar urma sa fie nerenumerata, in perioada cuprinsa intre septembrie 2023 – decembrie 2025.

Mai multi politisti de penitenciare au iesit in strada joi, la pranz, in Bucuresti, in fata Ministerului Finantelor. Peste 2500 de angajati au participat la protestul care s-a mutat mai apoi la Ministerul Justitiei. Colegilor din tara li s-au alaturat si zeci de colegi din Ploiesti.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *