logo
RNTV Live

Au fost cercetați penal după ce au comercializat jucării contrafăcute

jucarii sursa fot Monitorul express
Dudau Andreea Valentina

Numeroși agenți economici din Vâlcea au fost implicați în dosare penale după ce au fost depistați de către polițiști comercializând jucării contrafăcute!

La data de 1 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a evaziunii fiscale, precum și a comerțului ilicit cu bunuri contrafăcute. Verificările au avut loc la mai mulți agenți economici din municipiul Râmnicu Vâlcea, orașul Brezoi și Stațiunea Voineasa.

În timpul acțiunii, polițiștii au descoperit mai multe jucării care purtau, fără drept, denumirea și sigla mărcilor înregistrate. Reprezentanții agenților economici verificați nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și să permită comercializarea lor. Bunurile identificate au fost ridicate și indisponibilizate, având o valoare totală de aproximativ 7.200 de lei.

De asemenea, a fost confiscată suma de 457 de lei, provenită din activități comerciale ilicite. În total, au fost întocmite 5 dosare penale.

Abaterile constatate au condus la întocmirea a 5 dosare penale, în care se efectuează cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform prevederilor OUG nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 15.000 lei, și 1 sancțiune contravențională conform Legii 252/2003 privind registrul unic de control, în valoare de 2.000 de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor