logo
RNTV Live

Atenţionare meteorologică: Precipitații si intensificări ale vântului în centrul, sudul și estul României

ploaie-1060×540
Constantin Corina

Perioada de valabilitate este de la ora 10, 24 martie până la ora 20 în data de 25 martie. Fenomenele meteorologice anticipate includ precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Zonele afectate sunt după cum urmează:

În intervalul menționat, se așteaptă precipitații moderate local în centrul, sudul și estul teritoriului. Cantitățile de apă acumulate vor fi între 10 și 15 litri pe metru pătrat, cu valori mai ridicate, între 25 și 30 litri pe metru pătrat, pe arii restrânse în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, în special în timpul nopții de duminică spre luni (24/25 martie). Aceste precipitații vor fi predominant averse, posibil însoțite izolat de descărcări electrice.

La munte, precipitațiile sunt mixte în timpul zilei de duminică, urmate de ninsori și formare de strat de zăpadă. În anumite zone, pot apărea precipitații mixte și în Transilvania și nordul Dobrogei.

  • Vântul va avea perioade de intensificare locală și temporară, cu rafale în general de 40 până la 50 km/h, iar în zona montană de 60 până la 70 km/h.

Se anticipează formarea de brumă în noaptea de duminică spre luni în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în noaptea de luni spre marți, în special în regiunile intracarpatice și în zona deluroasă din sud.

AVERTIZARE METEO DE COD GALBEN

Perioada de valabilitate este între ora 02:00 și ora 20:00 în data de 25 martie.

Fenomenele meteorologice vizate și zonele afectate sunt după cum urmează:

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, se așteaptă predominant ninsori și se va forma un strat de zăpadă, local mai consistent. Vântul va fi intens, cu viteze mai mari în zonele înalte (în general la altitudini peste 1700 de metri), unde rafalele pot depăși 80 până la 90 km/h. Aceste intensificări ale vântului vor provoca viscol în ninsoare și vor reduce vizibilitatea.

Pe parcursul zilei de luni, 25 martie, în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei, precum și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra intensificări ale vântului, cu viteze în general cuprinse între 55 și 65 km/h.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor