logo
RNTV Live

Atenționare meteo. Sunt în vigoare coduri galben și portocaliu de intensificări ale vântului și precipitații

avertizare meteo
Erika Stoica

Astăzi, 5 februarie, românii sunt avertizați să fie precauți în fața fenomenelor meteorologice extreme, deoarece sunt în vigoare două avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Între orele 08:00 și 22:00, este in vigoare un Cod Galben pentru intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Conform previziunilor, regiunile montane vor resimți rafale de vânt ce pot atinge între 70 și 100 km/h, iar în zonele precum Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, viteza vântului poate ajunge între 65 și 75 km/h. De asemenea, în Crișana, Maramureș, Dobrogea, Banat, Moldova, precum și în restul Olteniei și Munteniei, se vor înregistra intensificări locale și temporare, cu viteze în general cuprinse între 55 și 60 km/h. În zonele montane se vor produce precipitații moderate cantitativ, cu valori de 15…20 l/mp, mai ales sub formă de ploi, generând efecte de topire și cedare a stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge viscolit.

În același interval de timp, între orele 08:00 și 22:00, este în vigoare și un Cod Portocaliu pentru intensificări ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla cu putere, generând rafale de peste 110…120 km/h, însoțit de viscol și o vizibilitate extrem de redusă. Autoritățile recomandă locuitorilor din aceste zone să fie extrem de precauți și să urmeze sfaturile specialiștilor pentru a-și proteja siguranța și bunurile materiale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor