Pigs of the breed "Bunte Bentheimer" (Bentheim Black Pied) crowd in their enclosure at the Buening natural farm in Laer, western Germany, on August 28, 2008. The farm breeds the endangered domestic pigs known since the middle of the 19th century and nearly extinct in the 1950ies. Bentheim pigs are appreciated for being unpretending and stress resistant and for having good mother skills. AFP PHOTO DDP/SASCHA SCHUERMANN GERMANY OUT (Photo credit should read SASCHA SCHUERMANN/AFP/Getty Images)

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) atrage atenția asupra importanței respectării normelor de siguranță alimentară în perioada sărbătorilor de iarnă. Consumatorii sunt sfătuiți să achiziționeze alimente doar din surse autorizate și să manipuleze corect produsele de origine animală pentru a preveni riscurile de contaminare.

Carnea de porc trebuie verificată obligatoriu pentru Trichinella spiralis la centre autorizate, iar sacrificările în gospodării trebuie realizate sub supraveghere sanitar-veterinară. De asemenea, este interzisă comercializarea cărnii de porc fără control sanitar, amenzile pentru astfel de practici fiind de până la 40.000 de lei.

ANSVSA recomandă prudență și în achizițiile online, verificând ca vânzătorii să fie autorizați. Pentru întrebări sau sesizări, consumatorii pot apela gratuit Call Center-ul ANSVSA la 0800 826 787.

Pentru sărbători în siguranță, respectarea acestor reguli este esențială, asigurând sănătatea publică și calitatea produselor alimentare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews