Sursa foto: BGNES

Un atentat cu bombă a vizat coloana oficială a procurorului general al Bulgariei. Asasinii au încercat să-l ucidă cu o bombă artizanală cu 3kg de explozibil.

Explozia bombei s-a petrecut fix în momentul în care coloana în care se afla procurorul general al Bulgariei, Ivan Geshev, trecea pe un drum de pădure, în apropiere de Sofia.

Bomba avea cel puțin 3 kg de explozibil dar și foarte multe bucăți de șrapnel în jur, atestă ministrul de interne. Autorităților bulgare li s-a confirmat prin acest fapt că nu a fost o încercare de a-l speria pe procurorul-șef al Bulgariei, ci de a-l asasina. 

Ivan Geshev și ceilalți care erau în coloană au fost salvați de un miracol, adaugă ministrul. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma exploziei ce a creat un crater de 3m diametru și aproape 0,5 m adâncime.

 Explozia este investigată drept act terorist. Ministerul de Interne a vorbit doar de un „incident”, relatează EFE, preluată de Agerpres.

 Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, afirmă că nimeni nu a fost rănit în „incidentul produs luni la ora 11:45 (ora locală, 08:45 GMT) pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, în direcţia Sofia”

El a adăugat însă că „Ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile”, adaugă Petăr. Guvernul va lua măsuri ferme.  „Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii”, a declarat presei și Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, dat fiind faptul că familia lui Gheshev era cu el în vehicul.

Sursă: Digi24

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *