Israeli soldiers work to secure residential areas following a mass-infiltration by Hamas gunmen from the Gaza Strip, in Sderot, southern Israel October 7, 2023. REUTERS/Ammar Awad

Sâmbătă, Hamas a declanșat un atac neașteptat asupra Israelului, lansând mii de rachete și infiltrați luptători pe teritoriul israelian. Potrivit lui David Khalfa, co-director al Observatorului Africa de Nord și Orientul Mijlociu al Fundației Jean-Jaurès, acest atac „surpriză, masiv și bine coordonat” reprezintă un „eșec semnificativ” pentru serviciile de informații israeliene.

Operațiunea „Furtuna Al-Aqsa” este denumirea atacului masiv inițiat de Hamas împotriva Israelului sâmbătă, pe 7 octombrie, în Fâșia Gaza. Acesta a pus capăt unui armistițiu, în general respectat, care a fost în vigoare de la încheierea unui conflict de cinci zile dintre Israel și teritoriul palestinian în luna mai.

Ramura înarmată a mișcării islamiste care controlează fâșia Gaza din 2007 a anunțat că a lansat peste 5.000 de rachete și a infiltrat luptători pe teritoriul israelian.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a promis represalii. „Inamicul nostru va plăti un preț pe care nu l-a cunoscut niciodată”, a spus el într-o alocuțiune. Și a adăugat: „suntem în război și vom câștiga”.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *