logo
RNTV Live

Atac cibernetic „sinistru”: Milioane de americani au fost ținta hackerilor chinezi, timp de peste zece ani

Mare atenţie cum şi unde folosiţi cardurile VISA! Hackerii pot afla datele cardurilor în şase secunde!
Constantin Corina

Conturile a milioane de americani afectate de un atac cibernetic „sinistru” condus de chinezi, anunță FBI și Departamentul de Justiție al SUA. Campania de spionaj cibernetic a durat peste zece ani și a vizat o mulțime de oficiali americani, dar și britanici

Șapte cetățeni chinezi au fost acuzați de implementarea unei campanii de atac cibernetic pe scară largă care a durat peste un deceniu. Hackerii au vizat o gamă largă de ținte, printre care membri ai personalului Casei Albe, senatori americani, parlamentari britanici și oficiali guvernamentali din întreaga lume care au criticat Beijingul. De asemenea, au fost vizați și contractori din domeniul apărării, disidenți și companii de securitate.

Operațiunea de hacking a dus la compromiterea confirmată sau potențială a unor conturi de lucru, e-mailuri personale, stocări online și înregistrări ale convorbirilor telefonice aparținând a milioane de americani. Departamentul de Justiție al SUA a numit această campanie de hacking o “operațiune globală prolifică“, susținută de guvernul chinez, având ca scop reprimarea criticilor regimului chinez, compromiterea instituțiilor guvernamentale și furtul de secrete comerciale.

FBI a transmis un mesaj ferm că spionajul cibernetic nu va fi tolerat și că vor continua să urmărească cei care amenință securitatea și prosperitatea națiunii. Ambasada Chinei la Washington nu a oferit imediat un comentariu, iar ambasada Chinei la Londra a respins acuzațiile ca fiind “complet fabricate și calomnii rău intenționate”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor