logo
RNTV Live

Astazi încep lucrarile la metroul din Cluj!

image-2022-01-26-25328669-41-traseul-metroului-din-cluj-napoca
Constantin Corina

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că ordinul de începere a lucrărilor pentru metroul din Cluj-Napoca este 1 septembrie.

”Ordinul de începere a lucrărilor este 1 septembrie, conform solicitării adresate de către constructori, ei ne-au solicitat pentru a putea pregăti demararea lucrărilor pentru că este un proiect de mare anvergură, ne-au solicitat să emitem ordinul de începere cu data de 1 septembrie”, a spus primarul într-o conferinţă de presă.

Contractul pentru magistrala de metrou M1 din Cluj-Napoca, prima linie din afara Bucureștiului, a fost semnat pe 25 mai de către primăria condusă de Emil Boc.

Metroul din Cluj ar urma să aibă 21 de stații, costand în total 9 miliarde lei pentru o magistrală „la cheie”. Din această sumă circa 1,5 miliarde lei sunt fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani, cu 12 luni pentru etapa de proiectare și 7 ani pentru execuție.

Constructor este Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada.Durata totală a contractului este de 96 de luni.  12 luni sunt pentru proiectare, iar 84 de luni (7 ani) sunt pentru execuție și finalizare. Trenurile metroului din Cluj-Napoca vor circula la un interval de 90 de secunde, iar capacitatea va fi cuprinsă între 15.000 şi 20.000 pasageri, mai puţin de jumătate din capacitatea proiectată pentru Magistralele M5 şi M6 din Bucureşti.

Aici puteti viziona o simulare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor