ZIUA PLANETEI PĂMÂNT.
Ziua Pământului oferă oportunitatea de a sensibiliza opinia publică din întreaga lume cu privire la provocările care pot distruge bunăstarea planetei și viața pe care o susține Pământul.
La 22 aprilie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Planetei Pământ (sau Ziua Pământului), instituită de ONU, în 2009, prin Rezoluția 63/278, pentru a ne reaminti fiecăruia că Pământul și ecosistemele sale ne oferă condițiile pentru întreținerea vieții.
ZIUA PLANETEI PĂMÂNT este celebreată de Google cu un Google Doodle special.
În acesta apare dr. Jane Goodall, specialistă în conservare, activistă şi iubitoare de animale, care şi-a dedicat viaţa studierii şi protejării mediului înconjurător.
Senatorul american Gaylord Nelson a fost cel care a iniţiat Ziua Pământului, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu.
Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a instituit, în 2009, ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.
Sursa: mediafax.ro