logo
RNTV Live

Astăzi au fost depuse 3 proiecte pentru construcția podului de peste Prut(Ungheni (RO) – Ungheni (MD))

423555174_908559610655896_5801705758096018048_n
Constantin Corina

Astăzi au fost depuse 3 oferte pentru construcția primului pod peste râul Prut la nivelul localității Ungheni, pe traseul Autostrăzii A8, care va include și un punct de trecere a frontierei, conform secretarului de stat Irinel Ionel Scriosteanu.

Ofertanții sunt:

  1. Asocierea Automagistral Pivden SRL – SC Perfect Consult Europe SRL
  2. NESS PROIECT EUROPE S.R.L
  3. Comsales Grup SRL

Principalele caracteristici ale proiectului includ un pod nou peste Prut cu o lungime de 261,20 m, 2 benzi pe sens, trotuare, lățimea podului variind între 13 m și 11,25 m în funcție de etapă, 8 m lățime parte carosabilă, 1 km lungime traseu, 4 x 3,75 m parte carosabilă pentru drumul de legătură și un punct de control la trecerea frontierei. Durata contractului este de 24 de luni, cu 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Finanțarea provine din fonduri europene nerambursabile, în valoare de peste 156 milioane lei, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei CEF.

Podul peste Prut de la Ungheni va conecta infrastructurile rutiere între România și Republica Moldova, în cadrul Autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat. Se reabilitează deja primul pod peste Prut, Galați (RO) – Giurgiulești (MD), iar procedurile au început și pentru reabilitarea altor poduri, inclusiv cele de la Albița (RO) – Leușeni (MD), Sculeni (RO) – Sculeni (MD), și Oancea (RO) – Cahul (MD).

De asemenea, sunt în procedură de licitație construcția a încă 4 noi poduri peste Prut, cu termen de depunere a ofertelor până la 29 februarie, respectiv Podul Stânca (RO) – Costești (MD), Podul Bumbata (RO) – Leova (MD), Podul Fălciu (RO) – Lețcani (MD), și Podul Radu Vodă (RO) – Bârboieni (MD).

Aceste proiecte vor contribui la eliminarea blocajelor în punctele de trecere a frontierei, la creșterea capacității de transport între cele două țări, la conectivitatea Republicii Moldova cu rețelele europene de transport TEN-T, și la fluidizarea și optimizarea fluxului de transport mărfuri, inclusiv în Portul Constanța.

Foto: Irinel Ionel Scriosteanu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor