logo
RNTV Live

Astazi a avut loc cea de-a 7-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice, parte a Digital Innovation Summit Bucharest 2024!

437528944_962196542573016_6979093486598413384_n
Constantin Corina

În fiecare zi, se colectează milioane sau chiar zeci de milioane de date, fie prin platformele Administrației Fondului pentru Mediu, fie prin sistemele de trasabilitate a deșeurilor, fie prin intermediul sistemului SUMAL 2.0, cu ajutorul căruia se monitorizează întreaga activitate de management forestier din România.

Astfel, prin acest Summit se doreste facilitarea unei interacțiuni mai simple cu cetățenii reprezintă un alt element cheie în care se încearcă utilizarea digitalizării.

Astăzi se poate afirma că s-a digitalizat cea mai mare parte a proceselor prin care se interacționează cu cetățenii, dar în același timp, trebuie să se admită că mai este foarte mult de muncit în ceea ce privește trasabilitatea masei lemnoase, conform declaratiei lui Mircea Fechet.


Parteneriatul cu Google reprezintă un pas important în acest sens. Analiza realizată a utilizat cele mai noi tehnologii de sisteme Cloud și Inteligență Artificială, în vederea identificării neregulilor în utilizarea SUMAL 2.0.

Am reuşit astfel să evaluăm toate avizele de transport de masă lemnoasă din luna noiembrie a anului trecut. Acest lucru s-a făcut folosind mai puţin de o secundă pentru evaluarea fiecărui aviz, mai exact 0,64 secunde pentru fiecare aviz de transport. Folosind inteligenţa artificială, această companie a putut să ne pună la dispoziţie mii de situaţii suspecte. Așadar, trebuie să vedem în toate domeniile care sunt beneficiile pe care tehnologia le poate aduce și să le valorificăm așa cum se cuvine.– a transmis Ministrului Mediului pe facebook.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor