logo
RNTV Live

Astăzi, 8 aprilie 2024 va avea loc eclipsa de soare!

OIP
Constantin Corina

Pe 8 aprilie, o rară eclipsă totală de Soare va avea loc, începând în Mexic, traversând Statele Unite și încheindu-se în Canada. Milioane de oameni se vor aduna pentru a asista la acest eveniment ceresc, care continuă să stârnească uimire și fascinație.

Mai mult decât un spectacol impresionant, această eclipsă oferă și oportunități semnificative în domeniul științific și economic, conform raportului AFP.

„Eclipsele au o putere specială. Ele îi impresionează pe oameni, care simt un fel de veneraţie pentru frumuseţea Universului nostru”, a subliniat şeful agenţiei spaţiale americane, Bill Nelson.

  • Eclipsele totale de Soare sunt fenomene astronomice extraordinare în care Luna se interpune între Pământ și Soare, acoperind complet discul solar și proiectând o umbră pe suprafața Pământului. Această intersecție cosmică produce un spectacol impresionant, în care lumina solară este complet blocată în zonele de totalitate, iar cerul devine întunecat ca în timpul nopții.

Evenimentul este programat să fie observabil pentru prima dată de-a lungul coastelor de vest ale Mexicului, începând cu ora 18:07 GMT (21:07, ora României).

Traseul va traversa apoi 15 state americane, de la Texas până în Maine, înainte de a se încheia în estul Canadei. În jurul unei benzi de 185 de kilometri lățime a eclipsei totale, locuitorii vor experimenta o eclipsă parțială.

Multe regiuni se pregătesc să beneficieze de influxul de turiști. “Avem vizitatori din toate cele 50 de state, chiar și din Alaska și Hawaii. Turiști vin din Olanda, Finlanda, Germania, Israel și Noua Zeelandă”, spune Jennyth Peterson, organizatoare de evenimente dintr-o zonă lângă San Antonio, Texas.

Aici pot fi observate zonele în care poate fi vazuta eclipsa.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor