Asociaţiile de părinţi cer Ministerului Educaţiei să facă schimbări în structura anului şcolar 2023-2024.

Această cerere vine ca răspuns la perioada stabilită pentru vacanța de primăvară de anul viitor. 

Părinţii au atras atenţia că vacanţa de primăvară nu cuprinde nici Paştele Ortodox, nici pe cel Catolic şi au propus mutarea acesteia în apropierea perioadei sărbătorilor legale.

Vacanța ar fi cuprinsă între 22 și 30 aprilie, în loc de 13-20 aprilie cum a propus Ministerul. După aceasta urmează zilele libere 1 mai, 2 mai şi Paştele Ortodox până pe 6 mai.

De asemenea, asociaţia de părinţi mai cere ca anul şcolar să înceapă pe 15 septembrie şi să se încheie în jur de 15 iunie, în timp ce în propurea Ministerului s-ar încheia pe 21 iunie.

„În primul rând, ne dorim predictibilitate, pentru că în fiecare an apare o structură schimbată. Nu cu mult, nu vorbim de o schimbare de fond, dar părinții sunt nemulțumiți pentru că nu știu cum să-și antameze biletele, în special pentru programul Litoralul pentru toți. 

Deci, ori găsim un algoritm prin care să știm că vom începe anul școlar în prima zi de luni din septembrie sau a doua zi de luni bineînțeles, îngropând și niște bariere, pentru că s-ar putea ca prima zi de luni din septembrie să fie chiar întâi. 

Și având în vedere că avem Bacalaureat, cea de-a doua sesiune, chiar în perioada aia, este imposibil să începi școala în data de 1, asta ar fi o problemă.

Dacă nu găsim un algoritm prin care să ne asigurăm că există un interval între 5, 10 și 11 septembrie atunci să venim cu o dată fixă, așa cum spun majoritatea părinților, exact cum era înainte, data de 15 septembrie, indiferent că va fi marți, miercuri joi sau vineri pentru că există această înțelegere prin care noi trebuie neapărat să începem școala”, a transmis Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Părinţi. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Structura anului şcolar 2023-2024 | Asociaţiile de părinţi cer schimbări: „Ne dorim predictibilitate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *