Asociația Română pentru Encefalită Autoimună (AREA) a anunțat lansarea apelului pentru acordarea Grantului de Cercetare în Memoria Teodorei Tudose. Scopul acestui grant este de a sprijini financiar cercetarea axată pe diagnosticarea, tratamentul și recuperarea pacienților cu encefalită autoimună.
Acest grant oferă o oportunitate de a contribui la ajutorarea pacienților cu encefalită autoimună și este creat în memoria Teodorei Tudose, care a pierdut lupta cu această boală în 2017. Scopul nostru este să continuăm să ducem înainte spiritul său de bunătate, dorința de a ajuta și dragostea pentru oameni.
În anul 2023, vom acorda un grant în valoare de 30.000 RON. Acest apel se adresează cercetătorilor interesați să efectueze cercetări în domeniul encefalitei autoimune. Aplicanții trebuie să fie afiliați unei instituții din România, iar cercetarea trebuie să se desfășoare pe teritoriul României. Propunerile de proiect pot viza cercetarea fundamentală, clinică sau translațională, cu condiția ca acestea să aibă un impact direct asupra pacienților cu encefalită autoimună.
Documentele necesare pentru aplicare includ:
- Aplicația (cu un maxim de 4 pagini, fără referințe), care trebuie să cuprindă:
- Contextul teoretic al cercetării (informații existente despre subiect, lacunele în cercetare, inovația și relevanța propunerii pentru pacienți)
- Designul studiului (obiective, metode, rezultate așteptate) și planul de diseminare a rezultatelor cercetării
- Un buget preliminar, cu cheltuieli care să nu depășească suma de 30.000 RON. Acești bani nu pot fi utilizați pentru cheltuieli indirecte asociate cercetării, cum ar fi salarii, deplasări, taxe de congres sau publicare, etc.
- Coperta aplicației
- Biosketch NIH (non-fellowship) pentru aplicant
- Biosketch NIH (non-fellowship) pentru mentor (în cazul în care aplicantul este student, medic rezident, doctorand, post-doc sau asistent universitar)
Toate documentele trebuie să fie redactate în limba engleză și să fie trimise în format PDF la adresa de e-mail paval.denis@ar-ea.ro înainte de data-limită stabilită.
Procesul de evaluare va fi realizat de o comisie formată din doi cercetători/clinicieni din afara României, specializați în domeniul encefalitelor autoimune. Aceștia vor evalua rigurozitatea științifică a propunerilor și potențialul lor impact asupra pacienților. Membrii comisiei care constată potențiale conflicte de interese cu aplicantul sau proiectul se vor retrage din evaluare și vor fi înlocuiți cu alți experți internaționali. După evaluarea aplicațiilor, comisia va face o recomandare către Consiliul Director al AREA, care va selecta proiectul câștigător.
Câștigătorul grantului de cercetare va trebui să îndeplinească următoarele condiții:
- Prezentarea detaliată a proiectului în cadrul unui eveniment public organizat online, în prezența membrilor AREA
- Durata proiectului nu va depăși 12 luni, cu începere în primele 3 luni ale anului 2024
- Rapoarte preliminare la 3, 6 și 9 luni de la începutul proiectului, cu raportul final prezentat în cel mult o lună de la încheierea celor 12 luni de cercetare
- Toate comunicările științifice rezultate din cercetare (postere, rezumate, prezentări, articole) vor fi înaintate Consiliului Director al AREA și trebuie să includă mențiunea: „Acest proiect a fost finanțat de Asociația Română pentru Encefalită Autoimună.”
Sursă: 360medical.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.