logo
RNTV Live

Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România (AFFR) – comunicat de presă

Test tubes with pills and medical icons, closeup. Health care concept.
Andrei-Vlăduț Gușter

Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România manifestă solidaritate față de demersurile inițiate de Casele de Asigurări Județene și C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.

„Găsirea unei soluții este crucială pentru a permite angajaților C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. și ai  Caselor de Asigurări Județene să revină în activitate, menținând astfel funcțional întreg sistemul de sănătate. Prioritatea principală ar trebui să fie binele pacientului, și suntem convinși că prin dialog, colaborare și implicare se poate găsi o cale pentru a nu produce blocaje pe întreg lanțul de sănătate.

Serviciile farmaceutice ocupă un rol esențial în comunitate, facilitând accesul pacienților la medicamentele necesare și oferind consiliere specializată pentru utilizarea lor corectă și eficientă.

Colaborarea farmaciștilor cu medicii și casele de asigurări de sănătate este vitală în asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate, implicând nu doar eliberarea de medicamente, ci și derularea optimă a proceselor administrative și contribuția la acoperirea costurilor medicamentelor.”

Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România (AFFR) a fost înființată pentru a susține și promova profesia de farmacist și farmaciile, oferind o alternativă esențială în cadrul sistemului de sănătate actual. Scopul înființării AFFR este de a aduce beneficii atât industriei farmaceutice, cât și de a proteja profesia de farmacist, etica profesională și standardele de concurență corectă.

La momentul actual, peste 29 de societăți comerciale s-au alăturat ca membri AFFR, reprezentând un număr de peste 850 de farmacii, echivalentul a 10% din totalul farmaciilor din România, cu o cotă de piață de 12% din cifra totală de afaceri. AFFR este prezentă în peste 35 de județe din România, cu o rețea extinsă de peste 550 de farmacii în mediu urban și peste 250 de farmacii în mediul rural.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor